Go Back
+ servings
Tallrik med fikon carpaccio, ruccola, skivor av parmesan och pinjenötter.
Print
Inga röster än

Fikon carpaccio

Vad säger ni om jag säger fikon, parmesan, en god skinka, rostade pinjenötter och ruccola? För det är nämligen allt som är på denna tallriken. En framförallt enkel men också ett gott tilltugg
Förberedelser10 minuter
Active Time3 minuter
Total tid13 minuter
Måltid: Förrätt, Lättlagat, Smårätter, Snack, Snacks & tilltugg, Tillbehör, Tilltugg
Keyword: förrätt, snacks, sommarsallad, tilltugg
Yield: 2

Materials

  • 3 st fikon
  • Rucola
  • Bresaola
  • Pinjenötter
  • Parmesanost
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar

Instruktioner

  • Halvera fikonen. Du kan både servera dem med skala eller skala dem. Därefter mosar du dem platta med botten av ett glas.
  • Placera fikonen på en fin tallrik samt strö över på rucola och bussola.
  • Rosta pinjenötterna i en het panna utan någon olja eller smör. Rosta tills de får fin färg.
  • Toppa med hyvlad parmesan och pinjenötter.
  • Ringla över olivolja samt krydda med salt och peppar.

Anteckning

När du mosar fikonen så ha gärna plastfolie mellan glaset och fikonen, blir mindre kladdigt.