Skär vitkålen i bitar. Typ 2x2 cm är lagom. Men, egentligen är det inte så noga.
Fräs vitkålen i smör. Du kan eventuellt behöva fräsa vitkålen i omgångar beroende på hur stor stekpanna du har.
Salta och peppra. Tillsätt sirapen och köttbuljongen. Låt vitkålen stå och puttra under lock i en timme.
Riset
Koka upp 4 dl köttbuljong. Smaka av så att det är salt nog.
Tillsätt grötriset i buljongen och låt sjuda under lock tills det att riset är mjukt och all buljong har sugits upp av riset.
Häll upp riset i en ugnsfast form.
Köttfärsen
Skala och hacka löken.
Stek köttfärsen och den hackade löken i en stekpanna tills de är genomstekta.
Tillsätt mejram. Låt den fräsa med köttfärsen en liten stund.
Smaka av med sirap, salt och peppar. Testa smaken och tillsätt lite salt om det behövs.
Gräddning
Blanda ihop ris, köttfärs och vitkål i en ugnsfast form.
Häll på grädden och ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 2 timmar.Om kållådan börjar få för mycket färg, så kan du lägga lite aluminiumfolie över sista tiden.
Ta ut och servera direkt med lingonsylt eller rårörda lingon.