Go Back
+ servings
En ugnsbakad köttfärs- och makaronilåda i en blå form med persilja på toppen.
Print
4,34 av 3 röster

Finsk köttfärs- och makaronilåda

Total tid1 timme
Måltid: Barnvänligt, Gratänger, Huvudrätt, Köttfärsrecept, Lättlagat, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: Finsk mat, Finska recept
Yield: 4 portioner
Calories: 908kcal

Materials

Äggmjölk

  • 5 dl mjölk
  • 2 dl riven ost
  • 2 st ägg
  • 1 tsk torkad basilika
  • ½ tsk salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Koka upp vatten och köttbuljong.
  • Lägg i makaronerna och rör om, och låt koka tills de nästan är genomkokta, ca 6 minuter. Låt rinna av i ett durkslag.
  • Skala och hacka löken.
  • Bryn köttfärsen i en panna utan fett.
  • Tillsätt löken och fräs tills löken mjuknar. Krydda med paprika, salt och peppar.
  • Blanda ihop ingredienserna till äggmjölken.
  • Häll makaronerna och köttfärsblandningen i en smord ugnsform.
  • Blanda i äggmjölken och rör om så allt blandar sig.
  • Toppa med lite riven ost om du vill.
  • Grädda i ugnen cirka 40 minuter.

Nutrition

Kalorier: 908kcal | Carbohydrates: 82g | Protein: 46g | Fat: 43g | Mättat fett: 20g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 14g | Transfett: 1g | Kolesterol: 138mg | Natrium: 744mg | Kalium: 737mg | Fiber: 3g | Socker: 9g | Vitamin A: 832IU | Vitamin C: 0,02mg | Kalcium: 565mg | Järn: 4mg