Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Fiskgratäng
Active Time
30
minuter
minuter
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
fisk, fiskgratäng, vardagsmat
Yield:
4
Materials
500
g
flundrafilé
0,5
purjolök
skivad i halvmånar
1
röd paprika
tärnad
½
citron
saft och zest
2
dl
blandade örter
t.ex. dill och gräslök
2
dl
créme fraîche
1
dl
grädde
1
fiskbuljongtärning
Salt
vitpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 grader.
Salta och peppra flundrafiléerna. Rulla ihop och lägg dem i en ugnssäker form.
Blanda ihop övriga ingredienser i en skål. Det ska bli en stabbig röra.
Bered röran över fisken och baka i ugnen i ca 20-25 minuter. Tills gratängen fått fin färg.
Ta ut och låt gratängen stanna i 5 minuter.
Servera med potatismos och god sallad.