Go Back
+ servings
Fiskgratäng i en ugnsform med grönsaker som purjolök och paprika.
Print
Inga röster än

Fiskgratäng

Active Time30 minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fisk, fiskgratäng, vardagsmat
Yield: 4

Materials

  • 500 g flundrafilé
  • 0,5 purjolök skivad i halvmånar
  • 1 röd paprika tärnad
  • ½ citron saft och zest
  • 2 dl blandade örter t.ex. dill och gräslök
  • 2 dl créme fraîche
  • 1 dl grädde
  • 1 fiskbuljongtärning
  • Salt
  • vitpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Salta och peppra flundrafiléerna. Rulla ihop och lägg dem i en ugnssäker form.
  • Blanda ihop övriga ingredienser i en skål. Det ska bli en stabbig röra.
  • Bered röran över fisken och baka i ugnen i ca 20-25 minuter. Tills gratängen fått fin färg.
  • Ta ut och låt gratängen stanna i 5 minuter.
  • Servera med potatismos och god sallad.