Go Back
+ servings
En hög med fluffiga plättar med äpple, pudrade med florsocker på en tallrik.
Print
Inga röster än

Fluffiga plättar med äpple och lingon

Total tid2 timmar 30 minuter
Måltid: Fika, Frukost, mellanmål
Kök: Polskt
Keyword: fika, mellanmål, mellis, munk, Munkar, plätt, plättar
Yield: 1 sats

Materials

  • 30 g färsk jäst
  • 4 dl äppelcider
  • 1 msk socker
  • 500 vetemjöl
  • 2 äggulor
  • 3 äpple
  • 1 dl lingon
  • ½ tsk salt
  • florsocker
  • olja

Instruktioner

  • Lös upp jästen i cider och blanda i socker och lite mjöl. Degen ska vara tjock som gräddfil.
  • Låt jäsa övertäckt med plastfolie i ca 30 minuter.
  • Blanda sedan i resten av mjölet samt äggulor, tärnat äpple och lingon. Degen ska vara ganska lös.
  • Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa i ca 2 timmar.
  • När degen har jäst färdigt så värm upp olja i en stekpanna.
  • Forma små plättar av degen.
  • Stek plättarna på lagom hög värme på båda sidor.
  • Lägg plättarna först på ett hushållspapper och flytta sedan över dem på en fat.
  • Pudra över florsocker och servera!