Lös upp jästen i vattnet och häll i en stor skål tillsammans med honung, salt och olivolja.
Rör ihop vätskorna väl. Häll i mjölet och blanda ihop med en träslev eller slickepott.
Blanda ihop tills det blir en tjock och kletig massa.
Täck sedan skålen med plastfolie och låt stå på ett varmt ställe.
Efter 30 minuter gör du 3-4 ”stretch and folds” där du viker in degens sidor till mitten.
Täck sedan skålen med plastfolie.
Repetera denna procedur 2 gånger till med 30 minuters jäsning emellan.
Olja in en ugnsform ordentligt och kör en sista ”stretch and fold” innan du lägger över degen i formen och täcker över med plastfolie för en sista jäsning på 1 timme.
Starta ugnen på 200 grader varmluft.
Ta bort plasten och häll på lite mer olivolja, använd fingertopparna och gör hål över hela brödet.
Spräck inte bubblorna. Strö över flingsalt och valfri topping.
Jag hade torkad rosmarin och urkärnade svarta oliver.
Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter (den är klar när toppen är gyllene krispig).
Själp upp på bakgaller och låt svalna en stund innan du skär upp.