Go Back
+ servings
En bit fransk chokladtårta med smörkräm och dekoration av chokladspån.
Print
Inga röster än

~Fransk Chokladtårta med Smörkräm & Brynt Smör~

Så god! En riktig choklad tårta som smakar mycket choklad! Med smörkräm i så får den högsta betyg!
Active Time1 timme
Total tid2 timmar
Måltid: Bakelser, Bakning, Bakverk & kakor, Dessert, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Tårtfyllning, Tårtor, Blåbär, Tårtor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: chokladtårta, fika
Yield: 10

Materials

Chokladtryffel:

  • ½ dl grädde
  • 150 g mörk choklad

Kaka:

  • 4 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 150 g smör
  • 100 mjölkchoklad
  • 1 nypa salt
  • 2 msk kakao
  • 2 dl mjöl

Smörkräm:

  • 150 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 äggula

Instruktioner

Chokladtryffel:

  • Värm på grädden i en kastrull och rör i chokladen, blanda till den tjocknar. Ställ i kylskåpet.

Kaka:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Lägg bakplåtspapper i en springform eller smöra och bröa formen.
  • Vispa ägg och socker vitt och poröst.
  • Smält smöret och bryn det lite. Lägg i chokladen och rör tills den smält. Häll sedan i salt.
  • Blanda i kakao och rör om.
  • Häll smörblandningen i äggblandningen och rör. Blanda sedan i mjölet.
  • Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 30 minuter.
  • Ta ut och låt svalna helt.
  • Skär den på mitten så att du får två bottnar.

Smörkräm:

  • Vispa ihop alla ingredienser i en bunke med elvispen, ställ åt sidan.

Montering:

  • Bred smörkräm mellan bottnarna (jag spritsade ut den).
  • Bred sedan chokladtryffel på kakan.
  • Riv lite mjölkchoklad över om du vill.
  • Låt gärna stå några timmar i kylskåpet innan servering.
  • Servera gärna med jordgubbar eller valfria bär.