Go Back
+ servings
En tallrik med fransk kycklinggryta, ris och grönsallad på ett blått fat.
Print
Inga röster än

Fransk kycklinggryta

Krämig fransk kycklinggryta med vitlök, dijonsenap, dragon och vitt vin – en smakrik rätt som passar perfekt till både vardag och helgmiddag.
Total tid30 minuter
Måltid: Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Kök: Franskt, Skandinaviskt
Keyword: gott med kyckling, lättlagad kycklinggryta
Yield: 4 portioner
Calories: 405kcal

Materials

  • 50 g smör
  • 2 st kycklingfiléer skivade
  • 10 st färska champinjoner i kvartar
  • 1 st röd paprika strimlad
  • 3 st schalottenlökar finhackade
  • 4 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 dl vitt torrt vin
  • 2 st kycklingbuljongtärningar
  • 3 dl grädde
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 1,5 msk dijonsenap
  • 2 msk torkad dragon
  • 1 dl färsk persilja finhackad
  • Citronsaft
  • Salt
  • Peppar

Instruktioner

  • Börja med att bryna kycklingen i smöret så den får fin färg.
  • Tillsätt schalottenlök & vitlök. Stek glansigt.
  • Vänd ner champinjonerna och den röda paprikan.
  • Tillsätt vitt vin, grädde, crème fraiche, kycklingbuljongtärningarna, dragon & dijonsenap. Rör ihop. Låt koka ihop till en krämig gryta.
  • Vänd ner persiljan & smaka av med citronsaft, salt & peppar.
  • Servera med basmatiris och en sallad.

Nutrition

Kalorier: 405kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 4g | Fat: 40g | Mättat fett: 25g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 10g | Transfett: 0,4g | Kolesterol: 119mg | Natrium: 245mg | Kalium: 280mg | Fiber: 1g | Socker: 3g | Vitamin A: 3628IU | Vitamin C: 35mg | Kalcium: 111mg | Järn: 2mg