Fransk potatissallad
Fransk potatissallad med vinägrett, färska örter och kapris – en fräsch och enkel sallad som passar perfekt till sommarens grill eller buffé.
Total tid45 minuter minuter
Måltid: Potatisrecept, Tillbehör
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fräsch sommarmat, goda recept med potatis, klassiskt potatisrecept
Yield: 4 portioner
Calories: 198kcal
- 1 kg färskpotatis eller vanlig potatis
- 2 msk rapsolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk vatten
- ½ st rödlök skivad
- 1 msk kapris
- 1 msk finhackad persilja
- 1 msk finhackad dill
- 1 msk fint skuren gräslök
- Salt
- Svartpeppar
Koka färskpotatisen och låt den svalna något så att den blir lättare att hantera.
Vispa ihop de flytande ingredienserna till en dressing.
Tillsätt finhackad rödlök, kapris och örter, och rör om försiktigt.
Tärna potatisen och blanda ner den i dressingen. Rör om så allt täcks jämnt med dressing.
Smaka av med salt och peppar.
Kalorier: 198kcal | Carbohydrates: 44g | Protein: 5g | Fat: 1g | Mättat fett: 0,1g | Fleromättat fett: 0,3g | Enkelomättat fett: 0,3g | Transfett: 0,003g | Natrium: 25mg | Kalium: 1057mg | Fiber: 6g | Socker: 2g | Vitamin A: 57IU | Vitamin C: 50mg | Kalcium: 31mg | Järn: 2mg