Go Back
+ servings
En portion grillad lax serverad med potatissallad och grönsallad på en tallrik.
Print
Inga röster än

Fransk potatissallad

Fransk potatissallad med vinägrett, färska örter och kapris – en fräsch och enkel sallad som passar perfekt till sommarens grill eller buffé.
Total tid45 minuter
Måltid: Potatisrecept, Tillbehör
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fräsch sommarmat, goda recept med potatis, klassiskt potatisrecept
Yield: 4 portioner
Calories: 198kcal

Materials

  • 1 kg färskpotatis eller vanlig potatis
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk vatten
  • ½ st rödlök skivad
  • 1 msk kapris
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 msk finhackad dill
  • 1 msk fint skuren gräslök
  • Salt
  • Svartpeppar

Instruktioner

  • Koka färskpotatisen och låt den svalna något så att den blir lättare att hantera.
  • Vispa ihop de flytande ingredienserna till en dressing.
  • Tillsätt finhackad rödlök, kapris och örter, och rör om försiktigt.
  • Tärna potatisen och blanda ner den i dressingen. Rör om så allt täcks jämnt med dressing.
  • Smaka av med salt och peppar.

Nutrition

Kalorier: 198kcal | Carbohydrates: 44g | Protein: 5g | Fat: 1g | Mättat fett: 0,1g | Fleromättat fett: 0,3g | Enkelomättat fett: 0,3g | Transfett: 0,003g | Natrium: 25mg | Kalium: 1057mg | Fiber: 6g | Socker: 2g | Vitamin A: 57IU | Vitamin C: 50mg | Kalcium: 31mg | Järn: 2mg