Go Back
+ servings
Vaniljcheesecake med passionsfrukt och krossade kex på en glasskiva med en bit avskuren.
Print
Inga röster än

Fryst vanilj cheesecake med passionsfrukt, kokos, vit choklad och hallon topping!!

Otrolig cheesecake en fantastisk vaniljsmak som toppas med passionsfrukt, kokos, vitchoklad och hallon. Ett säkert kort som går hem hos dom flesta och en sån där dessert man bara inte får missa!
Förberedelser30 minuter
Active Time4 timmar
Total tid4 timmar 30 minuter
Måltid: Bakning, Cheesecake, Dessert, Efterrätter/desserter, Fika, Glass
Kök: Skandinaviskt
Keyword: cheeesecake, cheesecake, fika, variant på cheesecake
Yield: 14 bitar

Materials

Botten:

  • 15 digestive
  • 75 g smör

Fyllning::

  • 3 st ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 tsk vaniljpaste
  • 400 g färskost
  • 2 dl vispgrädde

Topping:

  • 2 dl vispad grädde
  • 3 st passionsfrukter
  • 1 dl kokos
  • smör
  • 1 msk socker
  • hallonsaft varma hallon som silats så man endast får saften från hallonen
  • 50 g vit choklad hackad

Instruktioner

Botten:

  • Mixa eller krossa kexen fint.
  • Smält smöret och blanda med smulorna.
  • Tryck ut blandningen i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

Fyllning:

  • Separera äggen i gulor och vitor.
  • Vispa äggulor, socker och vaniljpulver pösigt i en bunke. Rör ner färskosten.
  • Vispa grädden löst.
  • Vispa vitorna till ett hårt skum.
  • Vänd först ner grädden och sedan vitorna försiktigt i färskostsmeten.
  • Häll smeten i formen. Täck med plastfilm och låt stå i frysen i minst 4 timmar.

Topping:

  • Ta ut cheesecaken ca 15 minuter innan servering.
  • Garnera med passionsfrukt, kokosflingor som du stekt i smör och socker, vit choklad och silade hallon.

Anteckning

Passionsfrukt är som godast när de är mogna! En passionsfrukt är mogen när den börjat bli bucklig på utsidan och innehållet ska ha en fin gul/orange färg.
Video del 2 finns här: