Go Back
+ servings
En bit fudge espresso brownie på en grå tallrik med en gaffel.
Print
Inga röster än

Fudge Espresso Brownie

Den här brownien är allt man vill ha hos en brownie! Den är mjuk men ändå fast med mycket choklad. Kan serveras varm eller kall. Ät den tillsammans med vaniljglass eller toppa den med en krämig chokladganache!
Förberedelser20 minuter
Active Time30 minuter
Total tid50 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Fika
Kök: Amerikanskt, Franskt, Skandinaviskt
Keyword: baka med choklad, kladdig brownie
Yield: 12 bitar
Calories: 309kcal

Materials

  • 200 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 2,5 dl socker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 st ägg
  • 1,5 dl kakao
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 shot espresso kan uteslutas
  • Flingsalt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på varmluft 175 grader.
  • Smöra och bröa en form (jag bröar med kakao).
  • Hacka chokladen i mindre bitar.
  • Smält smöret i en kastrull. När smöret är smält häller du i chokladen, kakaon, salt och ev. espresso och blandar tills chokladen smält och du har en jämn chokladsmet. Låt svalna något.
  • Vispa äggen tillsammans med strösocker och vaniljsocker till en fluffig smet.
  • Vänd ner chokladsmeten i äggfluffet.
  • Vänd sist ner mjölet till en jämn smet.
  • Häll smeten i formen, toppa med flingsalt och baka i 30 min i 175 grader varmluft.
  • Ta ut kakan och låt den svalna. Den är väldigt mjuk när den kommer ut, men kommer sätta sig.

Anteckning

Tips! Vänd ner lite bitar av choklad eller nötter i smeten innan den åker in i ugnen.

Nutrition

Kalorier: 309kcal | Carbohydrates: 38g | Protein: 4g | Fat: 19g | Mättat fett: 12g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 5g | Transfett: 1g | Kolesterol: 37mg | Natrium: 128mg | Kalium: 263mg | Fiber: 6g | Socker: 23g | Vitamin A: 421IU | Kalcium: 28mg | Järn: 3mg