Go Back
+ servings
Skål med röd thailändsk curry innehållande kyckling, grönsaker och ris.
Print
Inga röster än

Gaen ped (Röd thai curry)

Få en riktig smak på thailand med detta enkla vardagsrecept
Förberedelser15 minuter
Active Time30 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: familjmiddag, Glutenfritt, Grytor, Huvudrätt, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Kök: Asiatiskt
Keyword: asiatisk mat, asiatiska recept, enkla kycklingrätter, gryta med kyckling, Hemlagat asiatiskt, huvudrätt, kyckling
Yield: 4

Materials

  • 1 vitlök
  • 1 bit ingefära
  • 1 röd paprika
  • 3 kycklingfiléer
  • 2 brukar kokosmjölk
  • 2 msk kycklingfond
  • 4 limeblad
  • ca. 2 tsk socker
  • ca. 3 msk röd curry beroende på önskad styrka
  • 1 burk bambuskott
  • fisksås
  • salt
  • 1 förp sockerbönor
  • 1 kruka koriander

Instruktioner

  • Finhacka vitlök och ingefära.
  • Dela paprikan i grytbitar.
  • Dela kycklingen i grytbitar.
  • Fräs vitlök och ingefära i en kastrull med lite olja tills det mjuknat något.
  • Slå sedan på kokosmjölk, fond, limeblad, socker och currypaste.
  • Låt koka upp och tillsätt sedan kyckling.
  • Låt småputtra 10-15 minuter.
  • Tillsätt bambuskott och paprika, koka 10 minuter till.
  • Smaka av med fisksås och salt.
  • Tillsätt sockerbönor och koriander innan servering.
  • Lycka till och smaklig måltid!