Go Back
+ servings
Skål med gammeldags chokladpudding toppad med grädde och skivade jordgubbar.
Print
Inga röster än

Gammaldags chokladpudding

Barnsligt god dessert som dessutom är busenkel att göra. Härligt len och chokladig och en klick vispgrädde med färska bär gör den oemotståndlig!
Förberedelser10 minuter
Active Time1 timme
Total tid1 timme 10 minuter
Måltid: Choklad, Dessert, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter
Kök: Skandinaviskt
Keyword: chokladpudding, dessert i glas, desserter, enkel dessert, fika, fikadags, gofika, höstdessert, pudding
Yield: 4 stora portioner eller 6 små

Materials

  • 8 dl mjölk
  • 1 dl majsstärkelse
  • 1 dl rörsocker
  • 2 äggulor
  • 0,5 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker

Instruktioner

  • Mät upp alla ingredienserna utom vaniljsocker i en kastrull, gärna med tjock botten. Sätt kastrullen på ganska hög värme, men rör runt redan från början då det bränns väldigt lätt.
  • När smeten börjar tjockna går det snabbt så sänk värmen eller dra bort kastrullen från plattan. Rör ner vaniljsockret och fortsätt röra om.
  • Häll upp smeten i formar och låt svalna något i rumstemperatur innan du sätter in formarna i kylskåp för att stelna helt.
  • Toppa eventuellt med vispad grädde och hackade jordgubbar.