Go Back
+ servings
En bit appelkladdkaka med smulor på en vit tallrik, placerad på ett bord.
Print
Inga röster än

Glutenfri äppelkladdkaka

Total tid45 minuter
Måltid: Efterrätter/desserter, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: äppelkaka, äppelpaj, äppelrecept, kladdkaka, kladdkakor, ljus kladdkaka, variant på kladdkaka
Yield: 16

Materials

Kladdkaka:

  • 180 g smält mjölkfritt margarin eller smör
  • 2,5 dl socker eller sockerersättning
  • 1 dl vatten
  • 200 g grovriven mandelmassa vanlig eller sockerfri
  • 230 g Annas basmix

Äpple:

  • 4 äpplen
  • 2,5 msk kanel
  • 4 tsk potatismjöl

Smuldeg:

  • 120 g Annas basmix
  • 4 tsk socker eller sockerersättning
  • 65 g mjölkfritt margarin eller smör

Instruktioner

Kladdkaka:

  • Smält matfettet i en kastrull. Stäng av värmen och blanda i resten av ingredienserna till en jämn smet. Är mandelmassan grov så mixa den med vattnet i en blender först.
  • Fördela smeten i två smorda och bröade formar som är ca 20 cm i diameter.

Äpple:

  • Tryck ner äppelbitar vända i kanel i kladdkakorna.

Smuldeg:

  • Mixa ihop ingredienserna till smuldegen och strö även den över kladdkakorna.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter.
  • Låt kladdkakorna svalna helt.