Go Back
+ servings
En bit brownie med grädde, hallon och blåbär på en tallrik.
Print
Inga röster än

Glutenfri chokladkaka i långpanna

Total tid50 minuter
Måltid: Efterrätt, Fika, mjuka kakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, fikadags, glutenfritt, gofika, mjuk kaka, mjuka kakor
Yield: 30

Materials

  • 240 g mjölkfritt margarin eller smör
  • 3 dl socker eller sockerersättning
  • 350 g Annas mjukismix
  • 4 dl växtbaserad mjölk eller vanlig
  • 0,75 dl kakao

Instruktioner

  • Vispa matfett och socker vitt och fluffigt.
  • Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en tjock smet. Använd en stavmixer.
  • Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper som är ca 25,5×35,5 cm stor.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter. Övergrädda inte, då kan kakan bli seg.
  • Låt kakan svalna i formen innan servering.