Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Glutenfri chokladkaka i långpanna
Total tid
50
minuter
minuter
Måltid:
Efterrätt, Fika, mjuka kakor
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
fika, fikadags, glutenfritt, gofika, mjuk kaka, mjuka kakor
Yield:
30
Materials
240
g
mjölkfritt margarin
eller smör
3
dl
socker
eller sockerersättning
350
g
Annas mjukismix
4
dl
växtbaserad mjölk
eller vanlig
0,75
dl
kakao
Instruktioner
Vispa matfett och socker vitt och fluffigt.
Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en tjock smet. Använd en stavmixer.
Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper som är ca 25,5×35,5 cm stor.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter. Övergrädda inte, då kan kakan bli seg.
Låt kakan svalna i formen innan servering.