Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Glutenfri mjuk vaniljkaka
Total tid
45
minuter
minuter
Måltid:
Fika, mjuk kaka¨, mjuka kakor
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
äggfritt, fika, fikadags, glutenfritt, gofika, mjuk kaka, veganskt
Yield:
8
Materials
75
g
mjölkfritt margarin
eller smör
1
dl
socker
eller sockerersättning
1,25
dl
växtbaserad mjölk
eller vanlig
110
g
Annas mjukismix
Instruktioner
Vispa matfett och socker vitt och fluffigt.
Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en tjock smet. Använd en stavmixer.
Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper som är ca 17-18 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter. Testa med en sticka, grädda inte för länge så att kakan blir torr och seg.
Låt kakan svalna i formen innan servering.
Toppa med frosting, vispbar grädde eller valfri topping.