Go Back
+ servings
En bit mjuk kaka toppad med jordgubbar och vaniljkräm på en tallrik.
Print
Inga röster än

Glutenfri mjuk vaniljkaka

Total tid45 minuter
Måltid: Fika, mjuk kaka¨, mjuka kakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: äggfritt, fika, fikadags, glutenfritt, gofika, mjuk kaka, veganskt
Yield: 8

Materials

  • 75 g mjölkfritt margarin eller smör
  • 1 dl socker eller sockerersättning
  • 1,25 dl växtbaserad mjölk eller vanlig
  • 110 g Annas mjukismix

Instruktioner

  • Vispa matfett och socker vitt och fluffigt.
  • Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en tjock smet. Använd en stavmixer.
  • Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper som är ca 17-18 cm i diameter.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter. Testa med en sticka, grädda inte för länge så att kakan blir torr och seg.
  • Låt kakan svalna i formen innan servering.
  • Toppa med frosting, vispbar grädde eller valfri topping.