Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Glutenfri tigerkaka
Total tid
45
minuter
minuter
Måltid:
Efterrätter/desserter, Fika, mjuka kakor
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
mjuk kaka, mjuka kakor, sockerkaka
Yield:
8
Materials
Kaka:
75
g
mjölkfritt margarin
eller smör
1
dl
socker
eller sockerersättning
1,25
dl
växtbaserad mjölk
eller vanlig
110
g
Annas mjukismix
Chokladfyllning:
40
g
smält mjölkfritt margarin
eller smör
0,5
dl
socker
eller sockerersättning
2
tsk
kakao
1
msk
Annas basmix
Instruktioner
Kaka:
Vispa matfett och socker vitt och fluffigt.
Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en tjock smet. Använd en stavmixer.
Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper som är ca 17-18 cm i diameter.
Chokladfyllning:
Rör ihop fyllningen och fördela den över kakan. Vänd runt lite med skaftet på en kniv.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter. Grädda inte kakan för länge, då kan den bli seg. Låt kakan svalna i formen.