Go Back
+ servings
Tre skivor av tigerkaka staplade på en tallrik med ljus bakgrund.
Print
Inga röster än

Glutenfri tigerkaka

Total tid45 minuter
Måltid: Efterrätter/desserter, Fika, mjuka kakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: mjuk kaka, mjuka kakor, sockerkaka
Yield: 8

Materials

Kaka:

  • 75 g mjölkfritt margarin eller smör
  • 1 dl socker eller sockerersättning
  • 1,25 dl växtbaserad mjölk eller vanlig
  • 110 g Annas mjukismix

Chokladfyllning:

  • 40 g smält mjölkfritt margarin eller smör
  • 0,5 dl socker eller sockerersättning
  • 2 tsk kakao
  • 1 msk Annas basmix

Instruktioner

Kaka:

  • Vispa matfett och socker vitt och fluffigt.
  • Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en tjock smet. Använd en stavmixer.
  • Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper som är ca 17-18 cm i diameter.

Chokladfyllning:

  • Rör ihop fyllningen och fördela den över kakan. Vänd runt lite med skaftet på en kniv.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter. Grädda inte kakan för länge, då kan den bli seg. Låt kakan svalna i formen.