Go Back
+ servings
Tre kanelbullar med socker på en grå tallrik.
Print
Inga röster än

Glutenfria kanelbullar

Det här enkla receptet ger dig saftiga glutenfria bullar med kanelfyllning. 
Active Time2 timmar
Total tid2 timmar
Måltid: Efterrätt, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: bullar, bullbak, fika, kanelbullar, kanelbulle, picknick, sommarfika
Yield: 16

Materials

  • 100 g smält mjölkfritt margarin (eller smör)
  • 5 msk fibersirap (eller vanlig sirap)
  • 2,5 dl vatten
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 40 g färsk blå jäst
  • 13 g psylliumhusk (ca 4 tsk)
  • 1,5 tsk salt
  • 350 g Annas basmix

Fyllning:

  • 75 g mjölkfritt margarin (rumsvarmt, eller smör)
  • 0,5 dl Sukrin:1 (eller vanligt strösocker)
  • 4 tsk malen kanel
  • 0,5 msk potatismjöl

Instruktioner

  • Värm matfett, sirap, vatten och kardemumma till 37 grader och häll upp i en bunke.
  • Lös upp jästen i vätskan.
  • Blanda de torra ingredienserna och tillsätt även dem i vätskan.
  • Arbeta degen med degkrokar i 5 minuter.
  • Olja in händerna och arbetsbänken. Kavla/tryck ut degen till en rektangel.
  • Blanda ihop fyllningen och bred den på degen. Rulla ihop och skär i bitar.
  • Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under plastfolie och bakduk i ca 80 minuter.
  • Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
  • Låt kanelbullarna svalna på galler under bakduk.