Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Glutenfria kanelbullar
Det här enkla receptet ger dig saftiga glutenfria bullar med kanelfyllning.
Active Time
2
timmar
t
Total tid
2
timmar
t
Måltid:
Efterrätt, Fika
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
bullar, bullbak, fika, kanelbullar, kanelbulle, picknick, sommarfika
Yield:
16
Materials
100
g
smält mjölkfritt margarin
(eller smör)
5
msk
fibersirap
(eller vanlig sirap)
2,5
dl
vatten
1
tsk
mald kardemumma
40
g
färsk blå jäst
13
g
psylliumhusk
(ca 4 tsk)
1,5
tsk
salt
350
g
Annas basmix
Fyllning:
75
g
mjölkfritt margarin
(rumsvarmt, eller smör)
0,5
dl
Sukrin:1
(eller vanligt strösocker)
4
tsk
malen kanel
0,5
msk
potatismjöl
Instruktioner
Värm matfett, sirap, vatten och kardemumma till 37 grader och häll upp i en bunke.
Lös upp jästen i vätskan.
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt även dem i vätskan.
Arbeta degen med degkrokar i 5 minuter.
Olja in händerna och arbetsbänken. Kavla/tryck ut degen till en rektangel.
Blanda ihop fyllningen och bred den på degen. Rulla ihop och skär i bitar.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under plastfolie och bakduk i ca 80 minuter.
Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
Låt kanelbullarna svalna på galler under bakduk.