Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Glutenfria kärleksmums
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Efterrätter/desserter, Fika, mjuka kakor
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
baka i långpanna, kärleksmums, långpanna, mjuk kaka, mjuka kakor
Yield:
30
Materials
240
g
mjölkfritt margarin
eller smör
3
dl
socker
eller sockerersättning
350
g
Annas mjukismix
4
dl
växtbaserad mjölk
eller vanlig
0,75
dl
kakao
Glasyr:
6
dl
florsocker
eller SukrinMelis
6
msk
mjölkfritt margarin
eller smör
6
msk
kaffe kallt
1,5
msk
kakao
kokos
Instruktioner
Vispa matfett och socker vitt och fluffigt.
Tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop till en tjock och slät smet med en stavmixer.
Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper som är ca 25,5×35,5 cm stor.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter. Övergrädda inte, då kan kakan bli seg.
Glasyr:
Blanda ingredienserna till glasyren i en kastrull på medelvärme tills det är helt slätt.
Fördela glasyren över den ljumna kakan och strö över kokos. Låt svalna.