Go Back
+ servings
En bit chokladkaka med glasyr och kokosflingor på en tallrik.
Print
Inga röster än

Glutenfria kärleksmums

Total tid30 minuter
Måltid: Efterrätter/desserter, Fika, mjuka kakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka i långpanna, kärleksmums, långpanna, mjuk kaka, mjuka kakor
Yield: 30

Materials

  • 240 g mjölkfritt margarin eller smör
  • 3 dl socker eller sockerersättning
  • 350 g Annas mjukismix
  • 4 dl växtbaserad mjölk eller vanlig
  • 0,75 dl kakao

Glasyr:

  • 6 dl florsocker eller SukrinMelis
  • 6 msk mjölkfritt margarin eller smör
  • 6 msk kaffe kallt
  • 1,5 msk kakao
  • kokos

Instruktioner

  • Vispa matfett och socker vitt och fluffigt.
  • Tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop till en tjock och slät smet med en stavmixer.
  • Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper som är ca 25,5×35,5 cm stor.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter. Övergrädda inte, då kan kakan bli seg.

Glasyr:

  • Blanda ingredienserna till glasyren i en kastrull på medelvärme tills det är helt slätt.
  • Fördela glasyren över den ljumna kakan och strö över kokos. Låt svalna.