Go Back
+ servings
Glutenfria brownies dekorerade med rosa grädde och färgglada godisägg.
Print
Inga röster än

Glutenfria påskbrownies

Total tid30 minuter
Måltid: Brownie, Dessert, Efterrätter/desserter, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: brownie, fika, fikadags, gofika, kladdig brownie, påsk
Yield: 1 sats

Equipment

  • 1 form 20x20 cm

Materials

Brownie:

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl mjölmix
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 125 gr smör smält
  • 1 nypa salt

Hallonpannacotta:

  • 1,5 dl grädde
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 25 gr socker
  • 75 gr hallon
  • 1,5 gelatinblad

Dekoration:

  • påskgodis
  • lemon curd

Brownie:

  • Rör ihop ägg och socker.
  • Blanda i kakao mjölmix, vaniljsocker och salt. Rör sist ner det smälta smöret.
  • Häll upp smeten i formen klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda i 160 grader tills den har blivit fast i kanterna men forfarande rörlig i mitten. Låt kallna över en natt.

Hallonpannacotta:

  • Blötlägg gelatinet.
  • Mät upp alla ingredienser utom gelatinet i en kastrull och koka upp.
  • Mixa blandningen med en stavmixer och passera blandningen genom en sil för att få bort kärnorna.
  • Vänd ner gelatinbladen och blanda ordentligt.
  • Häll upp i en bunke och ställ kallt.
  • När pannacottan har stelnat så vispa upp och spritsa på browniebitarna.

Dekoration:

  • Dekorera med lemon curd och påskgodis.