Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Glutenfria påskbrownies
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Brownie, Dessert, Efterrätter/desserter, Fika
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
brownie, fika, fikadags, gofika, kladdig brownie, påsk
Yield:
1
sats
Equipment
1 form
20x20 cm
Materials
Brownie:
2
ägg
3
dl
socker
1,5
dl
mjölmix
2
tsk
vaniljsocker
4
msk
kakao
125
gr
smör
smält
1
nypa
salt
Hallonpannacotta:
1,5
dl
grädde
1
nypa
vaniljpulver
25
gr
socker
75
gr
hallon
1,5
gelatinblad
Dekoration:
påskgodis
lemon curd
Brownie:
Rör ihop ägg och socker.
Blanda i kakao
mjölmix, vaniljsocker och salt. Rör sist ner det smälta smöret.
Häll upp smeten i formen klädd med bakplåtspapper.
Grädda i 160 grader tills den har blivit fast i kanterna men forfarande rörlig i mitten. Låt kallna över en natt.
Hallonpannacotta:
Blötlägg gelatinet.
Mät upp alla ingredienser utom gelatinet i en kastrull och koka upp.
Mixa blandningen med en stavmixer och passera blandningen genom en sil för att få bort kärnorna.
Vänd ner gelatinbladen och blanda ordentligt.
Häll upp i en bunke och ställ kallt.
När pannacottan har stelnat så vispa upp och spritsa på browniebitarna.
Dekoration:
Dekorera med lemon curd och påskgodis.