Go Back
+ servings
En samling nygräddade bröd som ligger på ett galler, delvis täckta av en handduk.
Print
Inga röster än

Glutenfria Tekakor

Mjuka, fluffiga glutenfria tekakor som går snabbt att göra. Klickas ut och jäser på plåten.
Förberedelser15 minuter
Active Time12 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Bröd & kex, Glutenfritt
Kök: Skandinaviskt
Keyword: bröd, brunch, frukost
Yield: 20

Materials

  • 8 dl mjölk
  • ca. 14 dl glutenfri mix Finax röd original
  • 1 st ägg
  • 50 g jäst
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 dl socker
  • 3 tsk salt
  • 1,5 tsk hjorthornsalt

Instruktioner

  • Värm upp mjölken till 37 grader.
  • Smula ner jästen och salt och blanda runt tills jästen har lösts upp.
  • Tillsätt övriga ingredienser utom mjölmixen under omrörning.
  • Blanda ner mjölmixen med lite i taget.
  • Kör i köksassistent minst 5 minuter. Använd degkrok.
  • Klicka ut på plåtar (20 - 22 st) och platta till dem lite med mjölad hand.
  • Låt jäsa ca 1 timma och grädda alla tre plåtarna samtidigt i varmluftsugn - 200 grader ca 10-12 minuter.
  • Njut!

Anteckning

Vill man ha brödet grövre, byt ut sockret till farinsocker och lägg till linfrö, solrosfrö, russin, ev havrekli eller annat man vill ha i. Minska på mjölet så degen fortfarande är tjock och kladdig.