Go Back
+ servings
Skivor av hälsobröd med frön och torkad frukt på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Glutenfritt fröbröd med aprikoser

Total tid1 timme
Måltid: Bröd & kex, brunch, Frukost
Kök: Skandinaviskt
Keyword: bröd, brödrecept, enkelt bröd, hembakat bröd, lättbakat bröd, nybakat bröd
Yield: 2 limpor

Materials

  • 350 g Annas brödmix
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl valnötter hackade
  • 1 dl torkade aprikoser hackade
  • 2 tsk sirap
  • 5 dl plantgurt eller vanlig yoghurt

Instruktioner

  • Blanda de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig.
  • Kombinera de båda blandningarna och blanda tills du har en lös deg.
  • Fördela degen i två formar klädda med bakplåtspapper. Toppa gärna med frön.
  • Grädde i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 55 minuter.
  • Låt bröden svalna helt på galler.