Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
God Knäckig Rabarberpaj
Supergod Knäckig rabarberpaj
Förberedelser
20
minuter
minuter
Total tid
1
timme
t
10
minuter
minuter
Måltid:
Efterrätt, Efterrätter, Fika, Rabarber
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
baka med rabarber, efterrättspaj, goda pajer, rabarberpaj, rabarberrecept
Yield:
6
portioner
Materials
2
dl
havregryn
2
dl
socker
1 ¾
dl
vetemjöl
½
tsk
bakpulver
1
krm
vaniljsocker
1
krm
salt
125
g
smör
½
dl
vispgrädde
½
dl
ljus sirap
500
g
rabarber
smör
till formen
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.
Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord pajform ca 28 cm i diameter (för 6 port). Bred på smeten.
Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg.
Servera gärna pajen ljummen med vaniljglass eller en klick vispad grädde.