Go Back
+ servings
Rabarberpaj i en vit skål med scalloped kant, bakad och gyllenbrun.
Print
Inga röster än

God Knäckig Rabarberpaj

Supergod Knäckig rabarberpaj
Förberedelser20 minuter
Total tid1 timme 10 minuter
Måltid: Efterrätt, Efterrätter, Fika, Rabarber
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka med rabarber, efterrättspaj, goda pajer, rabarberpaj, rabarberrecept
Yield: 6 portioner

Materials

  • 2 dl havregryn
  • 2 dl socker
  • 1 ¾ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 125 g smör
  • ½ dl vispgrädde
  • ½ dl ljus sirap
  • 500 g rabarber
  • smör till formen

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.
  • Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord pajform ca 28 cm i diameter (för 6 port). Bred på smeten.
  • Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg.
  • Servera gärna pajen ljummen med vaniljglass eller en klick vispad grädde.