Go Back
+ servings
En portion blåbärspaj serverad med vispad grädde och mynta på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Godaste blåbärspajen!

Den här blåbärspajen blev så knäckig och god! Jag som redan har några favoritrecept på blåbärspaj här på bloggen har fått ännu ett till.Knäcktäcket innehåller lite kokos men inte så att kokossmaken tar över. Gillar man inte kokos kan man säkert lämna bort det men blåbär och kokos är en riktigt god smakkombination.
Total tid45 minuter
Måltid: Blåbär, Pajer
Kök: Skandinaviskt
Keyword: blåbärspaj, fika
Yield: 8

Materials

Fyllning:

  • 400 gr blåbär
  • 1 msk socker
  • 1,5 tsk potatismjöl

Pajdeg:

  • 175 gr smör
  • 2 dl mjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1,5 dl socker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk sirap
  • 0,75 dl kokosflingor

Instruktioner

Fyllning:

  • Blanda ihop blåbär, socker och potatismjöl och lägg i en pajform.

Pajdeg:

  • Smält smöret och blanda i sirapen.
  • Tillsätt övriga ingredienser och klicka ut smeten över blåbären.
  • Grädda på 175 grader i ca 30-35 minuter eller tills pajen blivit gyllene.
  • Servera ljummen eller rumstempererad med vaniljvisp eller vaniljglass!