Gräddig gryta med kycklinglårfilé
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: lättlagad mat, snabblagad kyckling
Yield: 4 portioner
Calories: 125kcal
- 8 st kycklinglårfiléer
- 1 msk smör eller margarin
- Lökpulver
- Paprikapulver
- Salt
- Peppar
- 1 msk kinesisk soja
- 1,5 dl vispgrädde
- 1,5 dl mjölk
- 2 tsk majsstärkelse
- Färsk persilja till garnering
Krydda kycklingen med paprikapulver, lökpulver, salt & peppar.
Bryn dem på båda sidor i matfettet i en stekpanna.
Häll i soja och grädde. Låt sjuda ca 10 minuter. Vänd då och då på lårfiléerna.
Lyft upp lårfiléerna ur pannan.
Blanda mjölken med majsstärkelsen och vispa ner i pannan. Låt sjuda några minuter under omrörning och smaka av med salt och peppar.
Lägg tillbaka kycklingen i såsen.
Servera kycklingen med rostad potatis eller ris, pressgurka och persilja.
Kalorier: 125kcal | Carbohydrates: 7g | Protein: 3g | Fat: 10g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 0,4g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,01g | Kolesterol: 35mg | Natrium: 35mg | Kalium: 117mg | Fiber: 0,01g | Socker: 5g | Vitamin A: 324IU | Kalcium: 84mg | Järn: 0,04mg