Go Back
+ servings
Gräddig gryta med kycklinglårfiléer och grönsaker i en svart gryta.
Print
Inga röster än

Gräddig gryta med kycklinglårfilé

Total tid30 minuter
Måltid: Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: lättlagad mat, snabblagad kyckling
Yield: 4 portioner
Calories: 125kcal

Materials

  • 8 st kycklinglårfiléer
  • 1 msk smör eller margarin
  • Lökpulver
  • Paprikapulver
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 tsk majsstärkelse
  • Färsk persilja till garnering

Instruktioner

  • Krydda kycklingen med paprikapulver, lökpulver, salt & peppar.
  • Bryn dem på båda sidor i matfettet i en stekpanna.
  • Häll i soja och grädde. Låt sjuda ca 10 minuter. Vänd då och då på lårfiléerna.
  • Lyft upp lårfiléerna ur pannan.
  • Blanda mjölken med majsstärkelsen och vispa ner i pannan. Låt sjuda några minuter under omrörning och smaka av med salt och peppar.
  • Lägg tillbaka kycklingen i såsen.
  • Servera kycklingen med rostad potatis eller ris, pressgurka och persilja.

Nutrition

Kalorier: 125kcal | Carbohydrates: 7g | Protein: 3g | Fat: 10g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 0,4g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,01g | Kolesterol: 35mg | Natrium: 35mg | Kalium: 117mg | Fiber: 0,01g | Socker: 5g | Vitamin A: 324IU | Kalcium: 84mg | Järn: 0,04mg