Go Back
+ servings
En ugnsbakad gratinerad falukorv i en vit form med ost och lök på toppen.
Print
Inga röster än

Gratinerad falukorv i ugn

Njut av en krämig paprikapesto med saftig falukorv i detta enkla recept! Den smakrika såsen gör varje tugga oemotståndlig. Servera med nykokt ris för en snabb och mättande måltid. Perfekt för hela familjen!
Active Time45 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Barnvänligt, familjmiddag, Huvudrätt, Korv, Lättlagat, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: falukorv för hela familjen, falukorvsrecept, lättlagat med falukorv
Yield: 8 portioner

Materials

  • 1,6 kg falukorv 2 ringar
  • 5 dl grädde
  • 130 g paprikapesto
  • 1 st purjolök skivad
  • 1 dl tomatpuré
  • 0,5 dl grönsaksfond, koncenterad

Instruktioner

  • Blanda grädde och paprikapesto i en skål. Tillsätt skivad purjolök, tomatpuré och grönsaksfond. Rör om tills allt är väl blandat.
  • Skiva falukorvarna i 1-2 cm tjocka skivor och lägg dem i en ugnsform i ett jämnt lager.
  • Häll den förberedda såsen över falukorvsskivorna så att de täcks ordentligt.
  • Sätt ugnen på 200 grader Celsius och grädda i ca 25-30 minuter, eller tills såsen bubblar och falukorven är varm.
  • Ta ut rätten ur ugnen och låt den stå i några minuter innan servering. Njut av falukorven med nykokt ris eller potatis.

Anteckning

Har du inte paprikapesto, så kan du ta annan pesto, eller bara lite ajvar relish istället.