Go Back
+ servings
En ugnsform med gratinerad fläskytterfilé och grönsaker i en sås.
Print
Inga röster än

Gratinerad fläskytterfilé

Total tid50 minuter
Måltid: Huvudrätt, Lättlagat, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: lättlagat med fläskytterfilé, smakrik middag
Yield: 6 portioner

Materials

  • 1 kg fläskytterfilé alternativt fläskfilé
  • 3 msk smör till stekning
  • 4 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 st rödlök skivad
  • 1 tsk chili flakes
  • 3 dl grädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl sweetchilisås
  • 1 st grön paprika skivad
  • 1 st röd paprika skivad
  • 1 dl vaxbönor
  • 300 g färska champinjoner skivade
  • 1 msk limejuice
  • 1 msk soya
  • 2 msk honung
  • 1 dl koriander finhackad
  • 1 dl persilja finhackad
  • Salt & peppar

Instruktioner

  • Börja med att steka fläskytterfiléen runt om i smör.
  • Mot slutet av stekningen, krossa en vitlöksklyfta och lägg i pannan så smöret tar smak, ös sedan köttet kontinuerligt med smöret.
  • Ta ur fläskytterfiléen & vitlöksklyftan. Släng vitlöksklyftan & ställ köttet åt sidan. men diska inte ur pannan.
  • Fräs på vitlök, rödlök & chili flakes i stekfettet från köttet. Ca 5 min utan att det får färg.
  • Häll sedan i vaxbönor, paprikan & champinjoner. Stek någon minut!
  • Häll på grädde, crème fraiche, sweetchilisås, soja, honung & persilja. Låt koka ihop.
  • Smaka av såsen med limejuice, koriander, salt & peppar.
  • Tranchera fläskytterfiléen i skivor på ca. 2-3 cm, lägg dem i ugnsfast form. Häll över såsen så den täcker köttet.
  • Ställ i ugnen på 180 grader tills köttet får en innertemperatur på ca 70grader.
  • Servera med pressad potatis eller nykokt ris!