Go Back
+ servings
En tallrik med gratinerad kyckling, grönsaker och potatisbollar.
Print
Inga röster än

Gratinerad kyckling i ädelostsås

Kyckling som sköter sig själv i ugnen och en helt himmelsk sås! En rätt som passar lika bra till vardags som till fest.
Förberedelser5 minuter
Active Time40 minuter
Måltid: familjmiddag, fest, Kycklingrecept, Lättlagat, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: gott med ädelost, kyckling i ugn, kycklinggratäng
Yield: 4 portioner
Calories: 912kcal

Materials

  • 700 g kyckling jag använde innerfilé denna gången
  • 5 dl grädde
  • 3 dl créme fraiche
  • 0,5 dl soja
  • 0,5 dl svartvinbärssaft
  • salt och peppar
  • 140 gram ädelost

Instruktioner

  • Lägg kycklingen i en ugnsfast form, salta och peppra.
  • Gör en sås på grädde, crème fraiche, soja, saft och lite salt och peppar. Häll såsen över kycklingen.
    Kycklingfiléer i en ugnsform täckta med ädelostsås som hälls över dem.
  • Strö över ädelosten, jag brukar spara lite som topping.
    En ugnsform med gratinerad kyckling täckt av ädelostsås och bitar av ädelost.
  • In i ugnen i ca 40 minuter på 175 grader. Servera med potatis, kroketter eller varför inte lite ris
    En ugnsform med gratinerad kyckling täckt av ädelostsås som har en gyllene och mörk yta.

Anteckning

Om du får för mycket färg på toppen så lägg över lite aluminiumfolie.

Nutrition

Kalorier: 912kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 51g | Fat: 74g | Mättat fett: 44g | Fleromättat fett: 4g | Enkelomättat fett: 19g | Transfett: 0,02g | Kolesterol: 324mg | Natrium: 1361mg | Kalium: 989mg | Fiber: 0,1g | Socker: 8g | Vitamin A: 2625IU | Vitamin C: 4mg | Kalcium: 356mg | Järn: 1mg