Go Back
+ servings
Skål med grekisk yoghurt toppad med smörstekta päron, hallon och mandlar.
Print
Inga röster än

Grekisk yoghurt m smörstekt päron

En silkeslen sked av yoghurt tillsammans med det gyllenbruna smörstekta päronet är en ren perfektion. Toppat med hallon och nötter. En kombination av friskt, krispigt, sött och krämigt.
Förberedelser5 minuter
Active Time5 minuter
Total tid10 minuter
Måltid: Barnvänligt, brunch, Lättlagat, mellanmål, Snack
Kök: Skandinaviskt
Keyword: brunch, frukost
Yield: 1

Materials

  • 2 päron små
  • 1 msk smör
  • 2 msk honung
  • grekisk yoghurt
  • ca. 1 dl hallon
  • ca. 1 dl rostade mandlar

Instruktioner

  • Skala och skär päronen i bitar. Glöm inte att ta bort kärnhuset.
  • Stek päronbitarna i smör på hög värme tills de får färg. Ta bort pannan från värmen och rör i honung.
  • Låt päronbitarna svalna en aning.
  • Under tiden så kan du klicka upp lite yoghurt i en skål, skölja hallonen och hacka mandlarna.
  • Toppa yoghurten med päronbitarna, hallon och mandlar. Sen är det bara att njuta!