Grekisk yoghurt m smörstekt päron
En silkeslen sked av yoghurt tillsammans med det gyllenbruna smörstekta päronet är en ren perfektion. Toppat med hallon och nötter. En kombination av friskt, krispigt, sött och krämigt.
Förberedelser5 minuter minuter
Active Time5 minuter minuter
Total tid10 minuter minuter
Måltid: Barnvänligt, brunch, Lättlagat, mellanmål, Snack
Kök: Skandinaviskt
Keyword: brunch, frukost
Yield: 1
- 2 päron små
- 1 msk smör
- 2 msk honung
- grekisk yoghurt
- ca. 1 dl hallon
- ca. 1 dl rostade mandlar
Skala och skär päronen i bitar. Glöm inte att ta bort kärnhuset.
Stek päronbitarna i smör på hög värme tills de får färg. Ta bort pannan från värmen och rör i honung.
Låt päronbitarna svalna en aning.
Under tiden så kan du klicka upp lite yoghurt i en skål, skölja hallonen och hacka mandlarna.
Toppa yoghurten med päronbitarna, hallon och mandlar. Sen är det bara att njuta!