Go Back
+ servings
En skål med grekiska flatbröd, en skål med tomatsallad och en skål med fetaost.
Print
Inga röster än

Grekiska flatbreads

Grekiska flatbreads som passar utmärkt till den grekisk-inspirerade middagen eller som bröd till grillat en varm sommar🤩
Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Bakning, Barnvänligt, Buffé/plockmat, Glutenfritt, Grillat, Lättlagat, Snack, Snacks & tilltugg, Tillbehör, Tilltugg, Vegetariskt
Kök: Medelhavskost
Keyword: bröd, brödrecept, enkelt bröd, gott frukostbröd, hembakat bröd, lättbakat bröd, nybakat bröd
Yield: 6 stycken

Materials

  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 4 dl mjöl + 0,5 dl att mjöla bakbordet med
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm lökpulver
  • 1 krm vitlökspulver
  • 1 krm salt

Instruktioner

  • Arbeta ihop alla ingredienser i en bunke med händerna. Tillsätt mer mjöl om degen är för kladdig och mer grekisk yoghurt om den känns för hård.
  • Mjöla ditt bakbord och lägg ut degen. Dela degen i 5-6 bitar och platta ut varje bit med händerna eller med en kavel. Platta ut dem lite tunnare, då dem reser sig sen i stekpannan något.
  • Stek bröden på medelhög värme, smör eller olja behövs inte. Bröden ska få en fin yta och fluffa upp sig något under tiden dem steks.
  • Lägg över bröden på en tallrik och placera en kökshandduk över för att bevara värmen i dem.
  • Sedan är de färdiga att serveras!

Anteckning

1. Använd glutenfritt mjöl för att få bröden glutenfria.
2. Använd laktosfri grekisk yoghurt för att få dem laktosfria.
3. Använd valfria kryddor istället för de angivna i degen för att prägla dem efter din smakbild, kanske lite persilja, koriander eller varför inte spiskummiun?
4. Servera tillsammans med tzatziki och bjud på som tillbehör!
5. För den som vill ha dem lyxigare, pensla med smör, vitlök och persilja direkt när brödet kommit från stekpannan!