Go Back
+ servings
Grillade shish kebabspett serverade med vitlökssås och ugnsrostad potatis på en blå tallrik.
Print
Inga röster än

Grillade shish kebabspett med vitlökssås

Total tid30 minuter
Måltid: Barnvänligt, Grillat, Köttfärsrecept, Middagstips
Kök: Mellanöstern
Keyword: grillade köttspett, partymat, sommarmat
Yield: 10 spett
Calories: 99kcal

Materials

KEBABSPETT

  • 750 g nötfärs eller lammfärs
  • 1 st gul lök
  • 4 st vitlöksklyftor pressade
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 msk spiskummin
  • 1 dl persilja finhackad
  • Salt & svartpeppar
  • Olivolja extra virgin

VITLÖKSSÅS

  • 3 dl turkisk yoghurt eller créme fraîche
  • 1 dl majonnäs
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 dl persilja finhackad
  • Salt & peppar

Instruktioner

Shish kebabspetten

  • Skala och riv lök.
  • Blanda ihop färs, med lök, vitlök, persilja, lite olivolja & torra kryddor. Gör det snabbt så inte färsen blir trådig. Smaka av med salt och peppar.
  • Ta en del av färsblandningen och kläm fast ordentligt på spett och forma till långa kebaber.
  • Grilla på glödande kol, i grillpanna eller i ugnen (250grader), i ca 10-15 minuter. Runt om!
    Tre grillade shish kebabspett placerade på en tallrik med ugnsbakade potatisar.

Vitlökssås

  • Vitlökssåsen är enkel, bara blanda samman alla ingredienser. Smaka av med salt & peppar. Den kan med fördel stå och dra sig i kylen någon timme innan servering.
  • Servera spetten med vitlökssåsen, i tortillabröd med en god sallad!

Nutrition

Kalorier: 99kcal | Carbohydrates: 3g | Protein: 4g | Fat: 8g | Mättat fett: 2g | Fleromättat fett: 5g | Enkelomättat fett: 2g | Transfett: 0,02g | Kolesterol: 6mg | Natrium: 88mg | Kalium: 97mg | Fiber: 1g | Socker: 1g | Vitamin A: 1399IU | Vitamin C: 20mg | Kalcium: 60mg | Järn: 1mg