Go Back
+ servings
Skål med gulaschsoppa, innehållande kött, grönsaker och gräddfil på toppen.
Print
Inga röster än

Gulaschsoppa

Total tid30 minuter
Måltid: Huvudrätt, Köttfärsrecept, Soppa
Kök: Skandinaviskt
Keyword: familjemat, klassiskt sopprecept, köttfärssoppa, lättlagad vardagsmat, middag för hela familjen, vardagsmat
Yield: 4

Materials

  • olivolja extra virgin
  • 400 g nötfärs eller malet högrev
  • 2 st gul lök
  • 1 st röd chili
  • 2 st morötter
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 4 st potatisar fast sort
  • 2 msk spiskummin
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 tsk torkad mejram
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 msk kalvfond
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 5 dl köttbuljong
  • färsk persilja eller timjan till garnering
  • créme fraiche till garnering

Instruktioner

  • Skala och skiva vitlök, gul lök, potatis och morötter. Skiva även chilin.
  • Mortla kryddorna fint.
  • Hetta upp en gryta med olivolja och fräs vitlöken, chilin och löken så de får svettas lite.
  • Tillsätt nötfärs och hälften av de mortlade kryddorna. Låt färsen bli gyllenbrun.
  • Tillsätt paprika, morot och potatis. Låt det också svettas och få smak av alla kryddorna.
  • Tillsätt kalvfond, köttbuljong, matlagningsgrädde och resten av de mortlade kryddorna. Låt koka upp och låt sedan sjuda tills potatisen och moroten är mjuka. Rör om då och då.
  • Servera med en klick créme fraiche, en kvist timjan eller finhackad persilja och ett gott bröd.