Go Back
+ servings
Hallonrutor med ett lager av hallonsylt och pudrat socker på toppen, dekorerade med färska hallon.
Print
Inga röster än

Hallonrutor

Underbar, lättbakad kaka med härlig smak av hallon.
Förberedelser20 minuter
Active Time15 minuter
Total tid1 timme
Måltid: Bakelser, Bakning, Bakverk & kakor, cookies, Efterrätt, Fika, godsaker, Långpanna, Lättlagat, mjuk kaka¨, Paj, Småkakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka i långpanna, hallonkaka, långpanna, småkaka
Yield: 10

Materials

Mördeg:

  • 3,25 dl vetemjöl 195 g
  • 1,25 dl florsocker
  • 115 g smör rumsvarmt

Fyllning:

  • 400 g hallon frusna
  • 3 ägg stora
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl vetemjöl 90 g
  • 2 tsk citronsaft
  • florsocker att pudra över vid servering

Instruktioner

Mördeg:

  • Sätt ugnen på 175 grader och klä en form, 20x20 cm, med bakplåtspapper.
  • Mät upp vetemjöl och florsocker i en bunke och blanda väl.
  • Tillsätt det rumsvarma smöret och blanda snabbt ihop till en smulig massa.
  • Häll ut massan i formen och platta till jämt.
  • Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Kakan ska gräddas ytterligare en gång.

Fyllning:

  • Tina hallonen i en kastrull på medelvärme.
  • Mosa hallonen med baksidan av en sked. Ta bort kastrullen från värmen innan det börjar koka.
  • Sila bort kärnorna och låt hallonsylten svalna.
  • Blanda sedan ihop alla ingredienserna.
  • Häll fyllningen över den gräddade mördegen och grädda i ytterligare 20-25 minuter. Fyllningen ska stelna, så håll koll.
  • Låt kakan kallna helt innan den skärs i bitar.
  • Dekorera med florsocker och eventuellt hallon.