Halloumi Stroganoff
Smakrik Halloumi Stroganoff – en härlig vegetarisk twist på klassikern, perfekt till vardag eller helg!
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Barnvänligt, Grytor, Lättlagat, LCHF, Vegetariskt
Kök: Skandinaviskt
Keyword: vegetarisk mat, vegetarisk stroganoff
Yield: 4 portioner
Calories: 788kcal
- 2 msk smör
- 2 msk olivolja
- 400 g halloumi
- 1 st gul lök skivad
- 4 st vitlöksklyftor finhackade
- ½ st röd chili finhackad
- 200 g färska champinjoner skivade
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk lökpulver
- 3 msk tomatpuré
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 5 dl matlagningsgrädde
- 2 msk vitvinsvinäger
- 2 dl finskuren gräslök
- 1 dl finhackad färsk persilja
- 1-2 tsk soja
- Salt
- Peppar
Skär halloumin i centimeter-tjocka stavar. Stek dem sedan i oljan tills de får en fin färg runt om. Ställ åt sidan.
Stek den gula löken, vitlöken och chilin i smör i en stor stekpanna. Den gula löken ska bli mjuk.
Tillsätt champinjonerna och låt dem få lite färg.
Rör i tomatpuré, paprikapulver och lökpulver. Fräs några minuter till.
Häll i grädden, vitvinsvinägern och grönsaksbuljongen. Låt sjuda tills såsen är slät och puttrande – inte för tunn och inte för tjock.
Vänd ner halloumin tillsammans med gräslöken och persiljan.
Tillsätt soja om du vill ha en mörkare färg. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt jasminris och myntayoghurt!
Kalorier: 788kcal | Carbohydrates: 11g | Protein: 30g | Fat: 71g | Mättat fett: 46g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 18g | Transfett: 0,02g | Kolesterol: 142mg | Natrium: 1318mg | Kalium: 586mg | Fiber: 3g | Socker: 6g | Vitamin A: 6268IU | Vitamin C: 65mg | Kalcium: 1168mg | Järn: 3mg