Go Back
+ servings
En skål med halloumi stroganoff serverad med ris och gräddfilssås.
Print
Inga röster än

Halloumi Stroganoff

Smakrik Halloumi Stroganoff – en härlig vegetarisk twist på klassikern, perfekt till vardag eller helg!
Total tid30 minuter
Måltid: Barnvänligt, Grytor, Lättlagat, LCHF, Vegetariskt
Kök: Skandinaviskt
Keyword: vegetarisk mat, vegetarisk stroganoff
Yield: 4 portioner
Calories: 788kcal

Materials

  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 400 g halloumi
  • 1 st gul lök skivad
  • 4 st vitlöksklyftor finhackade
  • ½ st röd chili finhackad
  • 200 g färska champinjoner skivade
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk lökpulver
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl finskuren gräslök
  • 1 dl finhackad färsk persilja
  • 1-2 tsk soja
  • Salt
  • Peppar

Instruktioner

  • Skär halloumin i centimeter-tjocka stavar. Stek dem sedan i oljan tills de får en fin färg runt om. Ställ åt sidan.
  • Stek den gula löken, vitlöken och chilin i smör i en stor stekpanna. Den gula löken ska bli mjuk.
  • Tillsätt champinjonerna och låt dem få lite färg.
  • Rör i tomatpuré, paprikapulver och lökpulver. Fräs några minuter till.
  • Häll i grädden, vitvinsvinägern och grönsaksbuljongen. Låt sjuda tills såsen är slät och puttrande – inte för tunn och inte för tjock.
  • Vänd ner halloumin tillsammans med gräslöken och persiljan.
  • Tillsätt soja om du vill ha en mörkare färg. Smaka av med salt och peppar.
    En stekpanna med halloumi stroganoff, dekorerad med färsk persilja och gräslök.
  • Servera med kokt jasminris och myntayoghurt!

Nutrition

Kalorier: 788kcal | Carbohydrates: 11g | Protein: 30g | Fat: 71g | Mättat fett: 46g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 18g | Transfett: 0,02g | Kolesterol: 142mg | Natrium: 1318mg | Kalium: 586mg | Fiber: 3g | Socker: 6g | Vitamin A: 6268IU | Vitamin C: 65mg | Kalcium: 1168mg | Järn: 3mg