Hälsosam rulltårta
Total tid45 minuter minuter
Måltid: Bakning
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka nyttigare, glutenfri bakning, nyttiga bakverk
Yield: 10 bitar
Calories: 130kcal
Botten:
- 4 st äggvitor
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl hasselnötsmjöl
- 1 tsk fiberhusk
- 2-3 msk sötning
Fyllning:
- 100 gram turkisk yoghurt
- 60 gram hallon
- ½-1 msk sötning
- 1 krm vaniljpulver
Värm ugnen till 175 grader.
Vispa äggvitorna och sötningen till ett lätt och fluffigt skum.
Vänd sedan ner övriga ingredienser och blanda försiktigt.
Bred ut smeten till en rektangel på en plåt täckt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
Förbered fyllningen under tiden bottnen är i ugnen. Rör ihop yoghurt, hallon, valfri sötning och vaniljpulver till en krämig röra.
När bottnen är färdiggräddad, bred på fyllningen och rulla ihop till en rulltårta.
Kalorier: 130kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 4g | Fat: 11g | Mättat fett: 1g | Fleromättat fett: 0,03g | Enkelomättat fett: 0,1g | Kolesterol: 1mg | Natrium: 5mg | Kalium: 25mg | Fiber: 3g | Socker: 1g | Vitamin A: 12IU | Vitamin C: 2mg | Kalcium: 49mg | Järn: 1mg