Go Back
+ servings
En skiva hamburgerpaj med köttfärs och smält ost i en pajform.
Print
Inga röster än

Hamburgerpaj

Hamburgerpaj – en matig paj som smakar som en saftig cheeseburgare. Med bacon, BBQ-sås och cheddar blir det en riktig favorit till middag eller helgmys.
Total tid1 timme
Måltid: Köttfärsrecept, Middagstips, Paj
Kök: Amerikanskt, Skandinaviskt
Keyword: gott med högrev, mashup, matpaj
Yield: 6 portioner
Calories: 671kcal

Equipment

  • Pajform 26 cm

Materials

Pajdeg

  • 180 g mjöl
  • 130 g smör kallt
  • 2 msk vatten
  • ½ tsk salt

Fyllning

  • 500 g högrev grovmalen
  • 120 g bacon tärnad
  • 1 st lök
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad gräslök
  • 3 msk ketchup
  • 1 tsk fransk senap
  • 3 msk barbequesås
  • 2 tsk Worcestershiresås
  • 250 g cheddar riven
  • 1 st ägg
  • 4 msk mjölk

Instruktioner

Pajdeg:

  • Rör snabbt ihop alla ingredienser till pajdegen (knåda inte). Att blanda ihop degen med en matberedare är väldigt smidigt och enkelt.
  • Forma degen till en platt boll, slå in i plastfolie och låt vila i kylskåp i 30 minuter.

Fyllning:

  • Stek baconet i en het stekpanna tills det börjar få färg.
  • Tillsätt köttfärsen och bryn hastigt på hög värme, cirka 1 minut.
  • Rör ner övriga ingredienser till fyllningen och blanda väl.

Förgrädda pajskalet:

  • Ta ut degen ur kylen och tryck ut den i en pajform.
  • Klipp till remsor av aluminiumfolie och täck kanterna på degen för att förhindra att de bränns vid.
  • Förgrädda pajskalet i 200 °C varmluft i 10 minuter.
  • Låt skalet svalna något innan du försiktigt tar bort folieremsorna.

Montering & gräddning:

  • Fördela köttfärsfyllningen jämnt i det förgräddade pajskalet.
  • Vispa ihop ägg, mjölk och riven cheddarost, och häll blandningen över fyllningen.
  • Grädda pajen i 175 °C varmluft i cirka 20 minuter, eller tills ytan fått fin färg och äggstanningen har stelnat.

Nutrition

Kalorier: 671kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 32g | Fat: 50g | Mättat fett: 26g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 16g | Transfett: 1g | Kolesterol: 160mg | Natrium: 661mg | Kalium: 396mg | Fiber: 1g | Socker: 1g | Vitamin A: 998IU | Vitamin C: 0,4mg | Kalcium: 322mg | Järn: 3mg