Hamburgerpaj
Hamburgerpaj – en matig paj som smakar som en saftig cheeseburgare. Med bacon, BBQ-sås och cheddar blir det en riktig favorit till middag eller helgmys.
Måltid: Köttfärsrecept, Middagstips, Paj
Kök: Amerikanskt, Skandinaviskt
Keyword: gott med högrev, mashup, matpaj
Yield: 6 portioner
Calories: 671kcal
Pajdeg
- 180 g mjöl
- 130 g smör kallt
- 2 msk vatten
- ½ tsk salt
Fyllning
- 500 g högrev grovmalen
- 120 g bacon tärnad
- 1 st lök
- 1 stor vitlöksklyfta
- 2 msk hackad gräslök
- 3 msk ketchup
- 1 tsk fransk senap
- 3 msk barbequesås
- 2 tsk Worcestershiresås
- 250 g cheddar riven
- 1 st ägg
- 4 msk mjölk
Pajdeg:
Rör snabbt ihop alla ingredienser till pajdegen (knåda inte). Att blanda ihop degen med en matberedare är väldigt smidigt och enkelt.
Forma degen till en platt boll, slå in i plastfolie och låt vila i kylskåp i 30 minuter.
Fyllning:
Stek baconet i en het stekpanna tills det börjar få färg.
Tillsätt köttfärsen och bryn hastigt på hög värme, cirka 1 minut.
Rör ner övriga ingredienser till fyllningen och blanda väl.
Förgrädda pajskalet:
Ta ut degen ur kylen och tryck ut den i en pajform.
Klipp till remsor av aluminiumfolie och täck kanterna på degen för att förhindra att de bränns vid.
Förgrädda pajskalet i 200 °C varmluft i 10 minuter.
Låt skalet svalna något innan du försiktigt tar bort folieremsorna.
Montering & gräddning:
Fördela köttfärsfyllningen jämnt i det förgräddade pajskalet.
Vispa ihop ägg, mjölk och riven cheddarost, och häll blandningen över fyllningen.
Grädda pajen i 175 °C varmluft i cirka 20 minuter, eller tills ytan fått fin färg och äggstanningen har stelnat.
Kalorier: 671kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 32g | Fat: 50g | Mättat fett: 26g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 16g | Transfett: 1g | Kolesterol: 160mg | Natrium: 661mg | Kalium: 396mg | Fiber: 1g | Socker: 1g | Vitamin A: 998IU | Vitamin C: 0,4mg | Kalcium: 322mg | Järn: 3mg