Go Back
+ servings
Ugnsbakad hasselbacksfläskfilé i en vit ugnsform med gyllenbrun yta.
Print
Inga röster än

Hasselbacksfläskfile med soltorkade tomater och fetaost

Etr annorlunda och roligt sätt att tillaga fläskfilé på.
Förberedelser15 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Barnvänligt, familjmiddag, fest, fläskkött, Gratänger, Huvudrätt, Kött, Lunch, Mat, Middagstips, vardag
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fläskfilérecept, gott recept med fläskfilé, helg, helgmat, recept med fläskfilé
Yield: 4 portioner

Materials

  • 600 g fläskfilé eller ytterfilé
  • 6-8 soltorkade tomater strimlade
  • 50 g fetaost
  • 1 burk crème fraiche soltorkad tomat/fetaost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • 1 msk schalottenlöksfond
  • grönpeppar
  • 1 msk torkad basilika
  • salt

Instruktioner

  • Bryn filén runt om och krydda med salt samt peppar.
  • Skär snitt i filén och fyll med soltorkade tomater samt fetaost. Lägg sedan filén i en ugnsform.
  • Koka ihop övriga ingredienser och häll blandningen i formen.
  • Gratinera i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter tills filén är klar.
  • Servera med exempelvis pasta eller klyftpotatis.