Go Back
+ servings
En hasselnötsbrownie med Nutellafrosting dekorerad med blåbär och mintblad.
Print
Inga röster än

Hasselnötbrownie med nutella frosting

En saftig glutenfri brownie med rostade hasselnötter och en krämig Nutellafrosting – enkel att baka, svår att motstå. Toppa med färska blåbär, chokladpärlor och mynta för både smak och wow-effekt. Perfekt till fika, dessertbord eller när du bara vill lyxa till det lite. Chokladälskare – den här är för er! 🍫💫
Total tid1 timme
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, Blåbär, Brownie, Choklad, Dessert, Efterrätter/desserter, Fika, Glutenfritt, godsaker
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka i långpanna, brownie, kladdig brownie, långpanna
Yield: 6 -8

Materials

Brownie:

  • 125 g smör
  • 1 dl kakao ca 40 g
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker ca 180 g
  • 1 krm salt
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 dl 1 dl hasselnötsmjöl ca 40 g, eller malda hasselnötter
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 dl hasselnötter ca 50 g, grovhackade och rostade

Nutellafrosting:

  • 100 g smör rumsvarmt
  • 90 g florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g Nutella

Instruktioner

Brownie:

  • Sätt ugnen på 160 grader varmluft (eller 175 grader över- och undervärme).
  • Klä en rund bakform (ca 20 cm i diameter) med bakplåtspapper, både i botten och längs kanterna.
  • Smält smöret i en kastrull och rör sedan ner kakaon.
  • Vispa ihop ägg och socker lätt i en bunke.
  • Tillsätt smörblandningen i äggsmeten och rör om.
  • Blanda ner övriga ingredienser och rör till en jämn smet.
  • Häll smeten i formen och grädda i ca 20 minuter.
  • Kanten ska ha stelnat medan mitten fortfarande är lite mjuk och "gungig".
  • Låt kakan svalna helt innan du tar den ur formen.

Nutellafrosting:

  • Vispa det mjuka smöret fluffigt i ca 1 minut.
  • Tillsätt florsocker samt vaniljsocker och vispa ytterligare 1 minut.
  • Häll i Nutella och vispa tills frostingen är helt slät och krämig.
  • Spritsa eller bred frostingen över den helt svala brownien. Använd gärna en spritspåse med valfri tyll för ett fint mönster.