Go Back
+ servings
En person skär en havrefralla med en kniv på en skärbräda.
Print
Inga röster än

Havrefrallor

Dessa frallor är fluffiga och mättande! Passar perfekt till frukost eller middagen. Vem älskar inte nybakade frallor?
Förberedelser1 timme 10 minuter
Active Time12 minuter
Total tid1 timme 30 minuter
Måltid: Bröd & kex
Kök: Skandinaviskt
Keyword: bröd, frallor, frukost
Yield: 12 stycken

Materials

  • 50 g jäst
  • 500 gram vatten fingervarmt, 5 dl
  • 15 gram olja 1 msk
  • 12 g salt 2 tsk
  • 400 gram vetemjöl
  • 300 gram havregryn

Instruktioner

  • Mät upp alla ingredienser i en köksmaskin eller i en bunke. Kör degen i 8 minuter, eller 20 minuter för hand.
  • Om degen blir stabbig så häller du i mer vatten. Annars blir brödet torrt.
  • Ta ut degen på ett mjölat bort och låt jäs under en handduk i 30 minuter.
  • Väg upp varje degklump till 100 gram, rundriv (gör det runda) och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa på plåt i 30 minuter under handduk.
  • Sätt ugnen på 225 grader. Grädda i ca 15 - 20 minuter (beroende på ugn). Ta ut när det är gyllenbruna.
  • Låt frallorna svalna och njut av hembakat bröd. Går bra att frysa in, och förvaras i plastpåse.