Havrefrallor
Dessa frallor är fluffiga och mättande! Passar perfekt till frukost eller middagen. Vem älskar inte nybakade frallor?
Förberedelser1 timme t 10 minuter minuter
Active Time12 minuter minuter
Total tid1 timme t 30 minuter minuter
Måltid: Bröd & kex
Kök: Skandinaviskt
Keyword: bröd, frallor, frukost
Yield: 12 stycken
- 50 g jäst
- 500 gram vatten fingervarmt, 5 dl
- 15 gram olja 1 msk
- 12 g salt 2 tsk
- 400 gram vetemjöl
- 300 gram havregryn
Mät upp alla ingredienser i en köksmaskin eller i en bunke. Kör degen i 8 minuter, eller 20 minuter för hand.
Om degen blir stabbig så häller du i mer vatten. Annars blir brödet torrt.
Ta ut degen på ett mjölat bort och låt jäs under en handduk i 30 minuter.
Väg upp varje degklump till 100 gram, rundriv (gör det runda) och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa på plåt i 30 minuter under handduk.
Sätt ugnen på 225 grader. Grädda i ca 15 - 20 minuter (beroende på ugn). Ta ut när det är gyllenbruna.
Låt frallorna svalna och njut av hembakat bröd. Går bra att frysa in, och förvaras i plastpåse.