Go Back
+ servings
Havrekaka med bitar av rabarber och vit choklad på en vit tallrik med guldkant.
Print
Inga röster än

Havrekakor med rabarber, Dulce de leche och vit choklad

Havrekakor med rabarber, dulce de leche och vit choklad – en oemotståndlig sommarkaka med både syra, sötma och crunch. Perfekt till fikat!
Total tid40 minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka med rabarber, bakverk med rabarber, swedish fika
Yield: 15 st
Calories: 340kcal

Materials

  • 125 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 0.75 dl ljus sirap
  • 1 st ägg
  • 4.5 dl havregryn
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 150 g färsk rabarber
  • 1 msk potatismjöl
  • Lite citronzest behövs inte men blir extragott
  • Lite Dulce de Leche
  • 100 g vit choklad

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och placera ut 15 muffinsformar på en plåt.
  • Smält smöret i en kastrull och låt svalna en aning.
  • Rör ner strösocker, sirap och ägg.
  • Blanda havregryn, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål för sig och häll sedan ner smörblandningen.
  • Arbeta ihop en jämn smet och fördela ca 2 tredjedelar av den jämnt i muffinsformarna.
  • Hacka rabarbern fint och blanda den med potatismjöl och riv i lite citronzest.
  • Fördela sedan rabarbern i formarna.
    Havrekaka med bitar av rabarber och en sked dulce de leche på toppen i en pappersskål.
  • Ringla över lite Dulce de Leche och toppa med resterande smet.
  • Grädda mitt i ugnen i ca. 15-17 minuter - tills de fått en fin gyllene färg.
    Havrekaka med rabarber och vit choklad i en pappersform.
  • Tag ut och lägg genast på finhackad vit choklad. Låt stå tills kakorna svalnat.

Nutrition

Kalorier: 340kcal | Carbohydrates: 55g | Protein: 6g | Fat: 11g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,3g | Kolesterol: 20mg | Natrium: 73mg | Kalium: 177mg | Fiber: 4g | Socker: 22g | Vitamin A: 221IU | Vitamin C: 1mg | Kalcium: 48mg | Järn: 2mg