Havrekakor med rabarber, Dulce de leche och vit choklad
Havrekakor med rabarber, dulce de leche och vit choklad – en oemotståndlig sommarkaka med både syra, sötma och crunch. Perfekt till fikat!
Total tid40 minuter minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka med rabarber, bakverk med rabarber, swedish fika
Yield: 15 st
Calories: 340kcal
- 125 g smör
- 2 dl strösocker
- 0.75 dl ljus sirap
- 1 st ägg
- 4.5 dl havregryn
- 2.5 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1.5 tsk bakpulver
- 150 g färsk rabarber
- 1 msk potatismjöl
- Lite citronzest behövs inte men blir extragott
- Lite Dulce de Leche
- 100 g vit choklad
Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och placera ut 15 muffinsformar på en plåt.
Smält smöret i en kastrull och låt svalna en aning.
Rör ner strösocker, sirap och ägg.
Blanda havregryn, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål för sig och häll sedan ner smörblandningen.
Arbeta ihop en jämn smet och fördela ca 2 tredjedelar av den jämnt i muffinsformarna.
Hacka rabarbern fint och blanda den med potatismjöl och riv i lite citronzest.
Fördela sedan rabarbern i formarna.
Ringla över lite Dulce de Leche och toppa med resterande smet.
Grädda mitt i ugnen i ca. 15-17 minuter - tills de fått en fin gyllene färg.
Tag ut och lägg genast på finhackad vit choklad. Låt stå tills kakorna svalnat.
Kalorier: 340kcal | Carbohydrates: 55g | Protein: 6g | Fat: 11g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,3g | Kolesterol: 20mg | Natrium: 73mg | Kalium: 177mg | Fiber: 4g | Socker: 22g | Vitamin A: 221IU | Vitamin C: 1mg | Kalcium: 48mg | Järn: 2mg