Go Back
+ servings
Skål med hemgjord vaniljkräm, dekorerad med hallon och vaniljstänger i bakgrunden.
Print
Inga röster än

Hemgjord vaniljkräm

Len och smakrik hemgjord vaniljkräm, perfekt som fyllning eller tillbehör till desserter.
Total tid15 minuter
Måltid: Efterrätter, Såser & röror, Sötsaker
Kök: Franskt, Skandinaviskt
Yield: 1 sats
Calories: 337kcal

Materials

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl standardmjölk
  • 2 msk strösocker
  • 1 st ägg
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 krm vaniljpulver eller 1 vaniljstång
  • 1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  • Blanda samtliga ingredienser i en kastrull.
  • Värm försiktigt upp det hela under konstant omrörning. När vaniljkrämen har tjocknat så drar du bort den från värmen direkt.
  • Låt svalna och tillsätt vaniljsockret.

Nutrition

Kalorier: 337kcal | Carbohydrates: 22g | Protein: 7g | Fat: 26g | Mättat fett: 16g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 7g | Kolesterol: 92mg | Natrium: 49mg | Kalium: 318mg | Fiber: 0,1g | Socker: 16g | Vitamin A: 852IU | Vitamin C: 0,1mg | Kalcium: 226mg | Järn: 0,1mg