Hemgjord vaniljkräm
Len och smakrik hemgjord vaniljkräm, perfekt som fyllning eller tillbehör till desserter.
Total tid15 minuter minuter
Måltid: Efterrätter, Såser & röror, Sötsaker
Kök: Franskt, Skandinaviskt
Yield: 1 sats
Calories: 337kcal
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl standardmjölk
- 2 msk strösocker
- 1 st ägg
- 2 msk potatismjöl
- 1 krm vaniljpulver eller 1 vaniljstång
- 1 tsk vaniljsocker
Blanda samtliga ingredienser i en kastrull.
Värm försiktigt upp det hela under konstant omrörning. När vaniljkrämen har tjocknat så drar du bort den från värmen direkt.
Låt svalna och tillsätt vaniljsockret.
Kalorier: 337kcal | Carbohydrates: 22g | Protein: 7g | Fat: 26g | Mättat fett: 16g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 7g | Kolesterol: 92mg | Natrium: 49mg | Kalium: 318mg | Fiber: 0,1g | Socker: 16g | Vitamin A: 852IU | Vitamin C: 0,1mg | Kalcium: 226mg | Järn: 0,1mg