Go Back
+ servings
En blandning av granola med havregryn, nötter, frön, torkad frukt och kokosflingor.
Print
Inga röster än

Hemmagjord granola

Att starta dagen med sin hemmagjorda granola är en stor favorit! Älskar min hemmagjorda granola som jag experimenterat fram tills jag lyckades hitta det perfekta ingredienserna. Den här måste alla få kunna ta del av och pröva!!
Förberedelser10 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Frukost, mellanmål
Kök: Skandinaviskt
Keyword: enkel frukost, frukost, frukosttips, granola, musli
Yield: 1 plåt

Materials

  • 5 dl havregryn
  • 2 dl valnötter
  • 2 dl pumpafrön
  • ½ dl chiafrön
  • ½ dl linfrön
  • ½ dl kokosolja
  • 1 msk kanel
  • 1 msk kardemumma
  • 2 krm salt
  • russin
  • bananchips
  • kokosflakes

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Hacka valnötterna grovt.
  • Blanda havregryn, valnötter, solrosfrön, linfrön och chiafrön i en bunke.
  • Smält kokosoljan och blanda sedan ner det med ingredienserna i bunken. Ibland kan lite mer kokosolja behöva tillsättas.
  • Tillsätt nu salt, kanel, kardemumma och rör om.
  • Finfördela massan på en plåt (använd gärna händerna). Sätt sedan in plåten i mitten av ugnen och tillaga ca 20 minuter. Ta ut emellanåt och rör om.
  • Låt granolan svalna något.
  • Strö över russin, kokosflingor och bananchips i önskad mängd och rör om.
  • Häll till sist i den färdiga granolan i valfri behållare.

Anteckning

Granolan är oerhört god att ha på yoghurt, smoothie bowls, keso eller bara att äta som den är!