Hot tuna melt
Frasig och krämig tonfiskmacka med lite hetta
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time10 minuter minuter
Total tid25 minuter minuter
Måltid: brunch, Lättlagat, Lunch
Kök: Amerikanskt
Keyword: comfort food
Yield: 4 portioner
- 2 burkar tonfisk i vatten
- 1 st röd chili
- 1 st rödlök
- 1 st citron
- 2 msk majonnäs
- 1 msk crème fraiche
- 1 litet knippe persilja
- Riven cheddar efter smak
- Salt
- Peppar
- 8 skivor Valfritt bröd
- Smör
- Olja
Finhacka rödlöken & chili.
Häll ur tonfisken i ett durkslag & pressa ur vätskan.
Blanda allt med majonnäs, crème fraiche, citronskal, persilja, salt & peppar.
Riv osten.
Lägg röran mellan två brödskivor och toppa med ost.
Tillaga i ugn, airfryer eller stekpanna.
Jag tillagade i stekpanna med lite olja & smör tills gyllenbrun på båda sidor, avsluta i ugn 160° i 5 minuter tills osten är ordentligt smält.
Lycka till, smaklig måltid.