Inlagda kantareller
Ta tillvara små kantareller genom att lägga in dem i en kryddig ättikslag, smaksatt med rosmarin och enbär. Blir ett smakligt tillbehör till både kött-, fisk- och vegetariska rätter!
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Tillbehör
Kök: Skandinaviskt
Keyword: svamp, ta vara på, tillbehör till kött
Yield: 1 burk
- ca 400 g kantareller
- 1 liter vatten
- 1 msk salt
- 1 dl ättiksprit
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
- 2 kvistar färsk rosmarin
- 10 st enbär
- 5 st kryddpepparkorn
- 2 st lagerblad
Rensa kantarellerna.
Koka upp vatten med salt. Tillsätt kantarellerna och låt koka i 5 minuter.
Häll av vattnet och låt svalna.
Koka upp ättika, socker och vatten med kryddorna. Koka ihop tills allt socker har smält och låt sedan lagen svalna.
Lägg över kantarellerna i en steriliserad glasburk. Häll lagen över så att det täcker. Låt stå några dagar. Förvara svalt.