Go Back
+ servings
En glasburk med inlagda kantareller och en gaffel som sticker ut ur burken.
Print
Inga röster än

Inlagda kantareller

Ta tillvara små kantareller genom att lägga in dem i en kryddig ättikslag, smaksatt med rosmarin och enbär. Blir ett smakligt tillbehör till både kött-, fisk- och vegetariska rätter!
Total tid30 minuter
Måltid: Tillbehör
Kök: Skandinaviskt
Keyword: svamp, ta vara på, tillbehör till kött
Yield: 1 burk

Materials

  • ca 400 g kantareller
  • 1 liter vatten
  • 1 msk salt
  • 1 dl ättiksprit
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 10 st enbär
  • 5 st kryddpepparkorn
  • 2 st lagerblad

Instruktioner

  • Rensa kantarellerna.
  • Koka upp vatten med salt. Tillsätt kantarellerna och låt koka i 5 minuter.
  • Häll av vattnet och låt svalna.
  • Koka upp ättika, socker och vatten med kryddorna. Koka ihop tills allt socker har smält och låt sedan lagen svalna.
  • Lägg över kantarellerna i en steriliserad glasburk. Häll lagen över så att det täcker. Låt stå några dagar. Förvara svalt.