Italienska köttbullar
Goda och maffiga italienska köttbullar!
Förberedelser25 minuter minuter
Active Time25 minuter minuter
Total tid55 minuter minuter
Måltid: Huvudrätt, vardag
Kök: Italian
Keyword: Enkla pastarecept, hemmarullade köttbullar, köttbullar, köttfärsrecept
Yield: 4 portioner
- 600 g blandfärs
- 2 st gula lökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 kruka färsk basilika
- 2 st ägg
- ½ dl olivolja
- 1 msk torkad oregano
- 1 msk torkad salvia
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk dijonsenap
- 1 krm svartpeppar
- 1 krm salt
- 1 krm färsk persilja
- 2 dl parmesan
Lägg färsen i en skål.
Riv ner lökarna.
Hacka ner basilikan.
Tillsätt resterande ingredienser.
Rör ihop och rulla smeten till köttbullar.
Bryn köttbullarna i lite olja.
Lägg sedan köttbullarna i en form med tomatsås.
Toppa med parmesan och gratinera på 165 grader i 25 minuter.
Servera med valfri pasta!