Go Back
+ servings
En tallrik med italienska köttbullar serverade på spaghetti med tomatsås och färska örter.
Print
Inga röster än

Italienska köttbullar

Goda och maffiga italienska köttbullar!
Förberedelser25 minuter
Active Time25 minuter
Total tid55 minuter
Måltid: Huvudrätt, vardag
Kök: Italian
Keyword: Enkla pastarecept, hemmarullade köttbullar, köttbullar, köttfärsrecept
Yield: 4 portioner

Materials

  • 600 g blandfärs
  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 st ägg
  • ½ dl olivolja
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk torkad salvia
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 1 krm färsk persilja
  • 2 dl parmesan

Instruktioner

  • Lägg färsen i en skål.
  • Riv ner lökarna.
  • Hacka ner basilikan.
  • Tillsätt resterande ingredienser.
  • Rör ihop och rulla smeten till köttbullar.
  • Bryn köttbullarna i lite olja.
  • Lägg sedan köttbullarna i en form med tomatsås.
  • Toppa med parmesan och gratinera på 165 grader i 25 minuter.
  • Servera med valfri pasta!