Go Back
+ servings
En skål med kryddig morotsröra dekorerad med persilja och gröna chili.
Print
Inga röster än

Itch/Kisir/Bulgursallad

Otrolig smakrik bulgursallad som passar perfekt till utflykt och som tillbehör.
Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Sallader, Tillbehör, Vegansk
Kök: Mellanöstern
Keyword: bulgursallad, mat från mellanöstern
Yield: 4 portioner

Materials

Ingredienser:

  • 250 ml Couscous/bulgur/semdo
  • 1 msk stark paprikapuré
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 msk matolja
  • 1 st stark spetsig paprika Sivri biber
  • 1 st gul lök
  • 1 tsk stark paprikapulver
  • 1 ½ tsk salt
  • 500 ml kokande vatten
  • Garnering vårlök och persilja

Instruktioner

  • Börja med att hacka lök och paprika smått.
  • Fräs de i matolja utan att de tar färg.
  • Lägg i paprikapuré och tomatpuré samt kryddorna. Stek de lite.
  • Häll i kokande vatten och låt puttra lite.
  • Lägg i finmalet bulgur och ställ åt sidan med lock på.
  • Under tiden hacka persilja och vårlök.
  • När den har svalnat häll över den till en öppen salladskål.
  • Blanda i örterna.
  • Servera ljummet eller kallt.

Video

Anteckning

Servera inlagda grönsaker eller inlagd stark peperoni till.
Håller i kylskåpet i några dagar