Go Back
+ servings
En bit jordgubbskladdkaka med smuldeg på en tallrik med blommönster.
Print
Inga röster än

Jordgubbskladdkaka med smuldeg

Får det lov att vara en somrig jordgubbskladdkaka med smuldeg?Sommarens kanske godaste bakverk! Testa denna, ni kommer inte bli besvikna.
Förberedelser20 minuter
Active Time30 minuter
Total tid50 minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, Efterrätter/desserter, Jordgubbar, Kladdkaka
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, fräsch kladdkaka, kladdkaka, kladdkakor, ljus kladdkaka, somrig kladdkaka, variant på kladdkaka
Yield: 12

Materials

Kladdkaka:

  • 175 gram smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • ½ liter färska jordgubbar

Smuldeg:

  • 75 g smör
  • 1,25 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 0,75 dl strösocker
  • 0,25 dl ljus sirap

Instruktioner

Kladdkaka:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält smöret och låt det svalna en aning.
  • Tillsätt resterande ingredienser till kladdkakan (förutom jordgubbarna) och rör om till en jämn smet.
  • Häll smeten i en springform (23 cm) klädd med bakplåtspapper.
  • Skiva jordgubbarna och fördela dem över kaksmeten.

Smuldeg:

  • Blanda ihop ingredienser till smuldegen i en matberedare eller för hand, det ska bli en fint smul.
  • Häll smuldegen över kladdkakan.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter, kakan är färdig när kanterna är torra och mitten är lite dallrig.