Go Back
+ servings
En skiva jordgubbsrulltårta med grädde och jordgubbar på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Jordgubbsrulltårta

Det bästa med rulltårtor är att de går så snabbt att baka och är bland det bästa att bjuda på om man får oväntade gäster.
Active Time1 timme
Måltid: Efterrätter/desserter, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: bärtårta, fika, jordgubbar, rulltårta, sommarfika, sommarkaka, sommartårta, tårta, tårtor
Yield: 20

Materials

Rulltårta:

  • 3 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 90 gr vetemjöl
  • 30 gr potatismjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl mjölk
  • ev. 1 citron finrivet skal / lemoncurd

Frosting:

  • 1,5-2 dl grädde
  • 100 gr färskost
  • 0,5 dl florsocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • Färska jordgubbar

Instruktioner

Rulltårta:

  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt, ca 5-6 minuter.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Sikta ner det i äggblandningen, tillsätt mjölken och vänd runt till en jämn smet.
  • Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper och bred ut den jämnt.
  • Grädda på 225 grader i ca 5-7 minuter.
  • Strö socker över botten och vänd sedan upp på ett nytt bakplåtspapper. Låt kallna helt under en duk.

Frosting:

  • Vispa ihop allt utom jordgubbarna till en fluffig frosting. Bred frostingen på botten.
  • Skär jordgubbarna smått och fördela över botten.
  • Rulla ihop och låt stå kallt en stund. Servera och njut!