Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Jordgubbsrulltårta
Det bästa med rulltårtor är att de går så snabbt att baka och är bland det bästa att bjuda på om man får oväntade gäster.
Active Time
1
timme
t
Måltid:
Efterrätter/desserter, Fika
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
bärtårta, fika, jordgubbar, rulltårta, sommarfika, sommarkaka, sommartårta, tårta, tårtor
Yield:
20
Materials
Rulltårta:
3
ägg
1,5
dl
socker
90
gr
vetemjöl
30
gr
potatismjöl
1
tsk
vaniljsocker
1
tsk
bakpulver
0,5
dl
mjölk
ev. 1
citron finrivet skal / lemoncurd
Frosting:
1,5-2
dl
grädde
100
gr
färskost
0,5
dl
florsocker
0,5
tsk
vaniljsocker
Färska jordgubbar
Instruktioner
Rulltårta:
Vispa ägg och socker vitt och pösigt, ca 5-6 minuter.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Sikta ner det i äggblandningen, tillsätt mjölken och vänd runt till en jämn smet.
Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper och bred ut den jämnt.
Grädda på 225 grader i ca 5-7 minuter.
Strö socker över botten och vänd sedan upp på ett nytt bakplåtspapper. Låt kallna helt under en duk.
Frosting:
Vispa ihop allt utom jordgubbarna till en fluffig frosting. Bred frostingen på botten.
Skär jordgubbarna smått och fördela över botten.
Rulla ihop och låt stå kallt en stund. Servera och njut!