Klä botten och sidor av formen med bakplåtspapper så att pappret är högre än springformens kant.
Vispa ägg och socker i 2-3 minuter på hög hastighet, sänk sedan farten något och vispa 7-8 minuter till.
Sänk farten till lägsta och tillsätt övriga ingredienser var för sig.
Stäng av vispen och vänd runt några luftiga tag med en slickepott till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i nedersta delen av ugnen på 175 grader i 40-45 minuter.
Öppna luckan efter ca 40 minuter och känn med en sticka.
Ta ut formen ur ugnen och låt svalna någon minut.
Lossa formen från kakan och ta bort bakplåtspappret. Vänd tårtbotten upp och ner och låt svalna helt.
Citronmousse:
Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 5 minuter.
Finriv skalet från citronen och pressa ur saften.
Vispa crème fraîche och socker tills det tjocknar.
Krama ur gelatinet och smält det på svag värme i citronsaften, låt svalna en stund. Vispa sedan ner det sakta i créme fraicheblandningen tillsammans med citronskalet.
Vispa grädden lätt och vänd ner den.
Jordgubbsmascarpone:
Dela jordgubbarna i mindre bitar.
Vispa ihop alla ingredienser till en fluffig fyllning och vänd ner jordgubbarna.
Montering:
Dela tårtbotten i 3 delar.
Dela jordgubbarna i mindre bitar.
Lägg hälften av jordgubbarna på den första bottendelen.
Fördela jordgubbsmascarpone ovanpå.
Lägg på en tårtbotten till och de sista färska jordgubbarna.
Fyll med citronmoussen direkt om du har en anslagsring annars vänta tills den stelnat och fyll på med mousse över jordgubbarna.
Täck in tårtan med plast och låt stå minst ett dygn.
Vispa sedan grädde, färskost och vaniljsocker fluffigt, men inte för hårt.
Täck in tårtan med frostingen och dekorera med färska jordgubbar.