Go Back
+ servings
En kastrull med julkorvsoppa som innehåller skivor av korv och grönsaker.
Print
Inga röster än

Julkorvsoppa

En enkel och god julkorvsoppa som både värmer och mättar bra.
Total tid45 minuter
Måltid: Huvudrätt, Julrecept, Lättlagat, Middagstips, Soppa, Storkok
Kök: Skandinaviskt
Keyword: korvsoppa, värmande soppa
Yield: 8 portioner

Materials

  • 350 g vitkål
  • 100 g gul lök
  • 50 g smör Eller olja för helt mejerifritt
  • 2 st lagerblad
  • 2 liter vatten
  • 3 tärningar grönsaksbuljong
  • 2 tärningar umamibuljong
  • 6 st kryddpepparkorn
  • 600 g fast potatis
  • 600 g julkorv
  • 350 g sommargrönsaker
  • Svartpeppar
  • Hackad persilja

Instruktioner

  • Skär vitkålen i bitar och hacka löken.
  • Fräs dessa i smör/olja så att dom mjuknar lite.
  • Häll på vatten. Tillsätt buljongtärningar, lagerblad och kryddpepparkorn.
    Låt det hela koka upp och sjuda 5-10 minuter.
  • Skala potatisen och skär den i bitar. Lägg ner i soppan och låt koka upp igen och sedan puttra i cirka 15 minuter.
  • Skär korven i bitar och lägg i soppan när potatisen nästan är helt genomkokt. Tillsätt även sommargrönsakerna.
  • Låt nu soppan puttra tills det att alla grönsaker är mjuka.
    Smaka av med lite peppar och ev. salt om det behövs.
  • Blanda ner lite hackad persilja och servera direkt.

Anteckning

Vill du ha en lite krämigare och ännu mer mättande soppa så kan du ersätta lite vatten med lite grädde. Tillsätt då grädden mot slutet och låt den koka med några minuter.